In Instagram een automatisch antwoord instellen

Automatisch antwoord geven in Instagram tutorial

In deze GRATIS Instagram tutorial leer je stap voor stap hoe je een automatisch antwoord in Instagram kunt aanmaken.

Snelle antwoorden zijn handig omdat je hiermee een stukje extra aandacht aan je Instagram volgers kunt geven. En je bedrijf in de spotlight bij je volgers kunt zetten.

En dat alles zonder dat het je veel tijd kost. Klinkt goed, toch?

Nieuwe Instagram volgers bedanken

De laatste tijd ben ik behoorlijk actief op Instagram. Ik vond het altijd leuk als ik een bedank-berichtje binnenkreeg: een klein bedank-bericht dat ik van het account ontving, dat ik recentelijk was gaan volgen.

Dat wilde ik ook voor mijn De Webontwikkelaar Instagram account! En dus chatte ik er lustig op los om (al) mijn nieuwe volgers te bedanken. Om vervolgens te ontdekken dat daar stiekem best veel tijd in ging zitten.

Een zoektocht op Google voor “automatische antwoorden op Instagram” leverde alleen Engelse, vage en incomplete tutorials op.

Vandaar dat ik nu een uitgebreide “automatisch antwoord geven in Instagram” tutorial heb gemaakt. In het Nederlands.

Zodat ook jij straks een automatisch bedankje naar je nieuwe volgers (of een ander automatisch bericht) kunt sturen. Here we go!

Een Instagram bedrijfsaccount aanmaken

Voor snelle antwoorden in Instagram is één ding noodzakelijk: een Instagram bedrijfsaccount. Hoe zorg je dat je een Instagram account een bedrijfsaccount wordt? Relatief eenvoudig.

Hoe maak je een Instagram bedrijfsprofiel aan?

Allereerst ga je naar je Instagram profiel. Tussen al je gegevens vind je de tekst: “Instagram Business Tools proberen”.

Instagram Business Tools

Klik op “Instagram Business Tools proberen”.

Je komt dan in een volgend scherm. Klik vervolgens op de grote blauwe knop:  doorgaan Instagram.

Bedrijfsgegevens invullen

En blijf vooral doorgaan, zoals Barry Stevens al tijdens de Soundmixshow zei (voor alle 35-plussers die deze blog lezen :-)). Ondertussen vraagt Instagram je je bedrijfsgegevens in te geven en nog wat andere zaken.  Uiteindelijk vraagt Instagram om je Facebook account aan je Instagram account te koppelen.  Na deze laatste stap is het zover: je hebt een Instagram bedrijfsaccount.

De voordelen van een Instagram bedrijfsaccount

Ik ga nu niet in op alle voordelen van een zakelijk Instagram business account. Maar het zijn er legio. Misschien dat ik er nog een blog aan wijdt. Maar daarom ben jij nu niet hier. Want jij wilt leren hoe je een automatisch bericht in Instagram aanmaakt. Gaan we nu mee aan de slag!

Hoe kan ik een automatisch bericht aanmaken in Instagram?

Om het je makkelijk te maken heb ik heel veel schermafdrukken in Insta gemaakt. In principe hoef je dus alleen maar naar de afbeeldingen en de groene pijltjes in de afbeeldingen te kijken.

Hamburger icoon Instagram

Stap 1: Klik op het hamburger icoon rechts bovenaan.

2. Knop Instellingen Instagram

Stap 2: Klik op “Instellingen”.

3. Menu Instellingen Instagram

Stap 3: Klik “Bedrijf” aan.

4. Bedrijf instellingen Instagram

Stap 4: Kies de optie “Snelle antwoorden”.

5. Snelle antwoorden Instagram

Stap 5: Klik op de “+”.

Zoals je in de bovenstaande schermafbeelding ziet, heb ik reeds twee bestaande snelle antwoorden. Met de “+” kan ik een nieuw snel antwoord toevoegen.

Stap 5: Vul de sneltoets in & vul het chatbericht in.

Belangrijk is dat je de sneltoets een logische naam geeft, die je gemakkelijk kunt onthouden. Bijvoorbeeld “dank” voor het chatbericht waarin je nieuwe volgers bedankt voor het volgen van jouw account. Of “offerte”, wanneer het een reactie betreft op een offerteaanvraag.

7. voorbeeld snel antwoord Instagram

Stap 6: Klik op “Opslaan”.

Gefeliciteerd! Je hebt je eerste snelle antwoord in Instagram aangemaakt!

Snelle antwoorden in Instagram gebruiken om een nieuwe volger te bedanken

Zo, je hebt je snelle antwoorden aangemaakt in Instagram. Nu wordt het tijd om ze in te gaan zetten.  Bijvoorbeeld om een nieuwe volger te bedanken. En even subtiel op jouw bedrijf / product / dienstenpakket te wijzen.

contact met nieuwe volger

1. Ga naar het account van de nieuwe volger en klik op “…” bovenin rechts.

Je komt vervolgens in een nieuw venster met meerdere opties.

chatbericht sturen in Instagram

2. Kies optie “Chatbericht versturen.

Je krijg het  het volgende venster te zien.

Typ een chatbericht Instagram

3. Geef hier de sneltoets in voor het chatbericht dat je wilt gebruiken.

In mijn geval is dat “dank”. Het maakt niet uit of je het woord met of zonder hoofdletter schrijft. Na het schrijven van het woord, komt Instagram zelf op met een blauw icoontje.

Bedankje bericht Instagram

4. Klik op het blauwe icoontje naast je chatbericht.

Wanneer je op het blauwe icoontje klikt, wordt automatisch het hele antwoord dat aan de sneltoets hangt, in het chatbericht geplaatst.

5. Klik op “Verzenden”.

Gefeliciteerd, je hebt je eerste snelle antwoord op Instagram verstuurd. Nadat je op verzenden hebt geklikt, kun je het hele chatbericht nog in het geheel zien.

Voorbeeld bedank-bericht in Instagram

Conclusie

In deze blog heb je geleerd hoe je een zakelijk account in Instagram kunt aanmaken. Tevens heb je geleerd hoe je een automatisch antwoord in Instagram in kunt stellen. En hoe je deze kunt gebruiken.

Vond je deze tutorial nuttig? Fijn!  Leuk als je hem deelt op social media! Blijf het Instagram account van De Webontwikkelaar volgen, voor meer handige Instagram tutorials.

  • Geheel vrijblijvend

    Ik beantwoord je vragen graag.

  • Binnen 24 uur een reactie

    Ik mail of bel je even. Maar niet in het weekend.

  • Je gegevens zijn veilig

    Spam komt er niet van.

Hulp nodig met Instagram? Stel je vraag hier.