Zes belangrijke tips voor een goede tekstopmaak van je webtekst

Tips webtekst opmaak

Waar moet je precies op letten bij de tekstopmaak van een webtekst? In deze blog vind je zes belangrijke tips voor een prettige tekstopmaak.

#1. Gebruik een smalle tekstkolom en brede marges aan weerszijden.

Een smalle tekstkolom maakt een tekst een stuk prettiger om te lezen. Houdt ongeveer 2/3 van de webpagina aan voor de tekst.

#2. Schrijf korte tekstblokken met tussenkoppen.

Online bezoekers houden niet van lange teksten. Houdt daarom vier tot zes regels tekst aan per tekstblok. Vat met het tussenkopje de inhoud van het onderliggende tekstblok samen. Een indeling in tekstblokken met tussenkoppen geeft een prettige leesbare structuur aan een tekst.

#3. Gebruik veel wit.

Het gebruik van wit op je webpagina zorgt ervoor dat de lezer minder afgeleid wordt. Een bezoeker van je website ziet naast je tekst van alles. Denk aan knoppen, banners en navigatiebalken. Het is daarom zaak om de rest van je webpagina zo rustig mogelijk te houden.
Witruimte is ook belangrijk om onderscheid te geven tussen de verschillende tekstblokken.

#4. Wissel tekst en afbeeldingen af.

afwisseling in tekst en afbeeldingen

Een tekst is nu eenmaal een stuk aantrekkelijker als er “ook nog wat te kijken valt”. Zorg er dus voor dat uw tekst af en toe wordt onderbroken door een aansprekende foto, tekening of video.

#5. Zet een webtekst nooit in diapositief.

Diapositief houdt een lichte tekst op een donkere achtergrond in. Dit leest een stuk minder prettig dan een donkere tekst met een lichte achtergrond.

#6. Zorg ervoor dat de lettergrootte van de tekst niet te klein is.

Een veelgemaakte fout is dat de lettergrootte van de tekst op een website te klein is. Te kleine letters maken tekst een stuk moeilijker om te lezen. Kies dus voor een wat grotere lettergrootte.

Tips voor de perfecte SEO tekst

Wilt u meer tips voor de inhoud van uw SEO tekst? Schrijf u dan in voor het SEO stappenplan van De Webontwikkelaar. Hiermee leert u de perfecte SEO tekst schrijven.

“Een perfecte SEO tekst schrijven in elf stappen” — De webontwikkelaar

Conclusie

U heeft nu zes belangrijke tips gekregen voor een goede opmaak van uw webtekst. Door deze tips nauwkeurig te volgen, zorgt u ervoor dat uw website prettig leesbaar is voor bezoekers. Waardoor uw publiek langer op uw website zal willen blijven.

  • Geheel vrijblijvend

    Ik beantwoord uw vragen graag.

  • Binnen 24 uur een reactie

    Ik mail of bel u even. Maar niet in het weekend.

  • Uw gegevens zijn veilig

    Spam komt er niet van.

Hulp nodig met uw SEO teksten? Stel uw vraag direct!